Lite julgodis har vi lyckats åstadkomma, jag och barnen. Först blev det fudge, supersmarrigt! Receptet är från Jennys Matblogg, vit chokladfudge med crisp (men jag hoppade över crispet). Man får dock koka med viss försiktighet. Jag brände min gryta så hårt att jag nog aldrig får rent den 🙁  

 Bara att fylla burken! 

 
Nästa godissort vi gjort är Rocky Road. Även den väldigt lätt att göra. Det är Leilas recept från boken A piece of cake. 

 Bara massa godsaker i! Här kommer receptet på Rocky Road:

  • 600 g mörk choklad ( jag blandade ljus och mörk)
  • 2 påsar dumlekola
  • 2 nävar minimarshmallows
  • 3 dl saltade jordnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad. Låt svalna något. Ev halvera dumlen. Blanda samtliga ingredienser. Häll ut blandningen i en form eller på en bricka med bakplåtspapper, ca 3 cm tjockt. Låt stelna i kylskåp. När kakan stelnat skär den i bitar.

 De fina gamla plåtburkarna är arvegods.