Att färga ägg är ett enkelt och roligt påskpyssel som jag brukar göra. Jag brukar färga dom genom att koka dom riktigt länge, ca en halvtimme, så står dom sig bra i några veckor. Lökskal blir väldigt fint, i år testade jag även några andra färgsättare.

 

 Skal av gul och röd lök.

 

 Vissna kronblad från tulpan.

 

 Blåbär.

 

 Björnbär. (Lite besviken på den bleka färgen)

  Jag utgick från helt vita ägg.

  Med lökskal och tulpanblad klädde jag ägg och stoppade i en avklippt nylonstrumpa, knyt åt hårt så skal och blad ligger mot ägget.

 

 Då fick jag såna här små knyten. Blåbär och björnbär lade jag bara i grytan, men runt några som hamnade i björnbärsfärgen satte jag gummiband för att få ägget lite randigt. Koka varje färg för sig i ca 30 min, försök att se till så dom inte spricker. När de svalnat lite tar man av nylonstrumpa och skal, så var det klart!

Jag återkommer med bilder på hur jag har pyntat med äggen.